این نوع ایستگاهها در سانفرانسیسکو بوده و تا سال 2013 برنامه نصب تعداد 1100 ایستگاه خورشیدی اتوبوس در مناطق مختلف این شهر در دست اقدام است.


در این ایستگاهها می توان در زمان انتظار ورود اتوبوس با دنیای سایبر هم ارتباط داشت.

این ایستگاهها با پنلهای ( قدرت زای نوری) یا  فتوولتائیک روی سقف قرمز رنگ ، انرژی خورشیدی را جذب کرده و به  LED  ها می دهد.

حدود 40 درصد مواد بکاررفته در ساخت سقف آنها از مواد پلی کربنات بازیافت شده و 75 درصد فولاد بکاررفته در ایستگاه نیز از مواد بازیافتی بوده است.

استفاده از مواد بازیافتی علاوه بر مزایای زیست محیطی ، باعث کاهش هزینه تعمیر وو نگهداری این ایستگاهها نیز شده است .


این ایستگاهها دارای امکانات جدیدی مثل Wi-Fi ( اینترنت وایرلس و بدون نیاز به کابل) برای استفاده عموم بوده و انتظار می رود در آینده یکی از منابع انرژی الکتریکی شهر باشد.

پنلهای خورشیدی هر ایستگاه حدود 43000 کیلووات ساعت انرژی در سال تولید می کند و LED ها روشنایی و نور داخل ایستگاه را تامین می کنند که 4.5 برابر روشنایی فلورسانت هایی است که قبلا بکار می رفته است.

دستگاه مخابره داخل ایستگاه و روتر وایرلس یا اینترنت نیز با انرژی تولید شده در داخل ایستگاه کار می کنند.


رنگ این ایستگاهها در حال حاضر قرمز است ولی بزودی ایستگاههای به رنگ کهربایی در خیابانهای تجاری و مراکز خرید نصب خواهد شد.

شرکتهای سازنده از تکنولوژی جدیدی در ساخت این ایستگاه استفاده کرده اند.

شهردار این شهر معتقد است استفاده از این ایستگاهها با امکانات فتوولتائیک- ال ای دی و وای فای بعنوان استانداردهای آینده پذیرفته خواهد شد.


نکته قابل توجه در ساخت این ایستگاهها این است که دولت و مردم هیچ هزینه ای نکرده و مسئولین حمل و نقل با شرکتی قرارداد بسته اند تا کلیه هزینه های ساخت و نگهداری را در ازای درآمد حاصل از تبلیغات روی این ایستگاهها بپردازد.



منبع : http://www.ttic.ir