با توجه به نقش مهم تغذيه مناسب در آمادگي جسماني و حفظ ذخاير انرژي دربدن و به منظور پيشگيري از اختلالات گوارشي نظير يبوست ،نفخ و اسهال و جلوگيري از كم آبي در طول سفر و مسابقات،توجه ورزشكاران عزيز اعزامي به مسابقات را به نكات ذيل جلب مي كنيم:

*قبل از پرواز:

-سعي كنيد بدن خود را به ساعت كشور مقصد، دو تا سه روز قبل ازپرواز تطبيق دهيد براي اينكار در صورت امكان ساعت خواب و صرف غذا را بر اساس كشور مقصد تنظيم كنيد.

*در طول سفر:

-يك بسته غذايي حاوي آب معدني ،شكلات(شكلات ورزشي)،كيك ،بيسكويت همراه داشته باشيد.

-به محض اينكه وارد هواپيما شديد ساعت خود را طبق ساعت مقصد تنظيم كنيد.

-سعي كنيد ساعت صرف غذا و خواب را در هواپيما طبق ساعت كشور مقصد تنظيم كنيد.

-حتي الامكان از مصرف چاي و قهوه خودداري كنيد و در صورت مصرف براي پيشگيري از كاهش آب بدن معادل آن آب مصرف كنيد.



-در طول پرواز هر ساعت حداقل يك ليوان آب(حدود 240ميلي ليتر) بنوشيد.

-ميان وعده هاي كربوهيدراته(كيك،بيسكويت،كلوچه) مصرف كنيد.

در طول پرواز حداقل هر ساعت يكبار در صورت امكان از جاي خود حركت كرده و كمي قدم بزنيد.


*استقرار در محل مسابقات:

-وقتي به مقصد رسيديد ساعات صرف غذا و خواب را طبق ساعت محلي انجام دهيد.

-بهتر است پس از رسيدن به مقصد يك برنامه تمريني سبك يا پياده روي به مدت 30 دقيقه انجام دهيد.

-شبها يك ساعت قبل از خواب يك وعده كوچك كربوهيدراته مصرف كنيد.

– در طول شبانه روز آب و مايعات به مقدار كافي و به دفعات بنوشيد.

-قبل از احساس تشنگي شروع به نوشيدن آب كنيد.

-در يك هفته اول استقرار در محل در حين سازگاري و تطبيق با شرايط آب و هوايي منطقه،مقدار بيشتري نمك به غذاي خود اضافه كنيد.

-براي جايگزيني ذخيره گليكوژن بدن در طول سفر از غذاهاي كربوهيدراته در صبحانه(عسل،مربا،نان و غلات صبحانه)،در نهارو شام(برنج،نان،سيب زميني و ماكاروني)و در ميان وعده ها(كيك ،بيسكويت و شيريني) به مقدار زياد مصرف كنيد.




-ميوه،آب ميوه،سبزيجات خام و پخته به مقدار كافي مصرف كنيد.اين مواد غذايي سرشار از ويتامين ها،مواد معدني،آب و فيبر هستند.

-خواب و استراحت كافي داشته باشيد.

گرد آورنده : دکتر محمد صمدی