خسرو صادق نیت رییس انجمن علمی طب كار ایران اظهار داشت: ارتباط خواب و اثرات آن در فعالیتهای شغلی و بروز آن در حوادث جادهای كه منجر به فوت میشود از مهمترین علل حوادث جادهای و شغلی محسوب میشود.
صادق نیت ادامه داد: در حال حاضر در معاینات سلامت شغلی رانندگان پروتكلی برای تشخیص زودهنگام بیماریهای خواب وجود دارد كه در مراكز كشور انجام میشود و در صورت تشخیص باید درمان شوند.
وی افزود: علل و عوامل خوابآلودگی و تشخیص و اثرات آن بر بیماریهای شغلی بسیار اهمیت دارد كه باید گفت این عوامل چند دسته هستند، از علتهایی كه موجب میشود كیفیت خواب افراد كاهش یابد، این است كه فرد به بیماریهای مختلفی مبتلا است كه شایعترین آنها مشكلات تنفسی و مهمترین علامت آن خروپف است.
وی تصریح كرد: افراد معمولا شاید به اندازه كافی در طول شبانهروز بخوابند، اما در طول روز باز هم خوابآلوده و كسل هستند و معمولا دچار خواب میشوند این افراد دچار مشكلات جدی در طول روز میشوند.
رییس انجمن علمی طب كار ایران خاطر نشان کرد: كاهش مدت خواب از دیگر علل خوابآلودگی است كه محدودیت از خواب، مشكل جدی امروزه است و معمولا امروزه افراد كمتر میخوابند چرا كه برنامههایی مانند تلویزیون، اینترنت و برنامههای ویدئویی دوست دارند.
صادق نیت با بیان اینكه به هم خوردن برنامه خواب از دیگر علل خوابآلودگی در طول روز است، افزود: شیفت كاری مهمترین علل اختلال خواب است. همچنین استفاده از داروهای خواب آور مانند داروهای اعصاب، گوارش و حساسیتها میتواند موجب خوابآلودگی شود.
وی خاطر نشان كرد: خواب نیم روز برای بالغین نباید یك ضرورت باشد، كسانی كه الزام دارند در طول روز بخوابند احتمالا در خواب شبانه دچار مشكل هستند.
رییس انجمن علمی طب کار ایران با بیان اینكه همه افراد 7 و نیم تا 8 ساعت خواب در روز نیاز دارند، گفت: البته این موضوع همگانی نیست و افراد باید نیاز به خواب خود را تعیین كنند.
منبع: خبرگزاری برنا