Be one: متخصص تولید تنه های Free ride, DH است و ویژگی اش تولید تنه هایی با لولا بندی های پیچیده و بسیار گران قیمت است.
Bianchi : متخصص تولید تنه های کورسی و کراس کانتری است و در اغلب موارد لوازم اروپایی را برای نصب روی تنه هایش انتخاب می کند و همیشه هم از رنگ های آبی و سبز مایل به آبی استفاده می کند.
Cannondale : تنه های کورسی و کوهستان تولید می مند ولی در کوهستان تخصصش در کراس کانتری است و چند سالی است چند محصول Freeride هم در این زمینه کم تجربه است.
این شرکت در نواوری های صنعت سیستم تعلیق است و سیستم هایی مثل Head Shock که در آن یک کمک فنر واحد روی دوشاخ خشک بصب می گردد و نیز سیستم Lefty که شامل یک کمک فنر تک شاخ است و چرخ جلو را ققط از سمت چپ نگاه می دارد ( مثل وسپا )
Davinchi : یک تولید کننده کانادایی تنه های Freeride است.
Elthsworth : کارش بیشتر در زمینه Freeride است و ویژگی اش استفاده از Tubing ( فرم لوله های تنه ) قوس دار است.
Foes : فقط تنه های DH , Freeride تولید می کند و فقط هم از کمک عقب های Currnut که گام های ( فاصله بین حلقه های فنر ) بسیار بلندی دارند . در طراحی همه تنه هایش هم از سیستم M.P.P. ( Multy Pivot pont ) که در آن اکسل عقب علاوه بر کمک عقب و لولا های تنه در یک نقطه سومی با یک مفصل لغزنده به مثلث جلویی تنه متصل است.
Gary Fisher : از اولین تولید کنندگان تنه بود که برخی تنه هایش را برای چرخه های 29 اینچی می سازد.
Giant : محصولات بسیار متنوعی دارد و تخصصش نوآوری در سیستم های لولا بندی است اغلب هم از رنگ های براق و زنده استقاده می کند. از ابداعاتش هم سیستم Maestro است که با یک لولا بندی خاص خواص مفیدی به کمک عقب دوچرخه هایش بخشیده مثلا عدم اتلاف انرژی رکاب زدن – بهتر شدن عمل ترمز گیری چرخ عقب در سطوح نا هموار و عدم آزاد سازی نیروی جذب شده توسط کمک فنر به یک باره ( فکر کنم همه دیگه این یکی رو خوب بشناسند )
GT : برای همه رشته ها محصولاتی دارد و ویژگی اش طرح هایی است که لوله های بالایی اکسل عقبشان تا وسط لوله بالایی تنه امتداد دارد.
Haro : متخصص تولید تنه هایDirt Jump , Urban Freeride است و اکثرا از چرخ های 24 اینچی استفاده می کند.
Identiti : فقط تنه های Dirt Jump , Trail ( Trail نه تریال ) تو لید می کند
Infinity : کار این شرکت هم دقیقا مثل Identiti است.
Intense : متخصص Freeride است و با شرکت Haro هم همکاری می کند.
Iron Horse : این شرکت استرالیایی هم برای راضی کردن همه نوع سلیقه ای محصول دارد .
jammis : از تولید کنندگان قدیمی است که طرح های ساده و متداول را بر گزیده.
K2 : تخصصش در تنه های Trail ( نه تریال Trials) است و اغلب هم از لولا بندی های ساده استفاده می کند و برای کراس کانتری سواران هم محصولاتی دارد.
KHS : سازنده تنه های کراس کانتری است و چند محصول Dirt Jump هم دارد.
Kona : محصولات بسیار متنوعی دارد ولی تخصصش در Freeride است . بیشترین فروش دوچرخه های Freeeride را هم از آن خود کرده.
Klein : فقط سازنده تنه های کراس کانتری است و در طراحی بیشتر از سبک های قدیمی استفاده می کند.
Orange : شهرت این شرکت انگلیسی به رده بالا بودن لوازمش و به طبع آن گرانی بودن دوچرخه هایش است. برای همه سبک های کوهستان تولیداتی دارد و تخصصش ذر طراحی تنه های عقب کمک دار ( وسط عقب دار ) با ساده ترین لولا بندی هاست.
Norco : این شرکت کانادایی هم مثل اکثر تولید کنندگان آمریکایی کانادایی متخصص Freeride است البته دوچرخه های تریال بسیار با کیفیتی هم تولید می کند.
Mountain Cycles : سازنده دوچرخه های DH , freeride است و در Tubing تنه هایش از لوله های بسیار کلفت استفاده می کند.
Mongoose : فقط تنه های Freeride , 4X تولید می کند و در طراحی با سرکت Hyundai همکاری دارد.
Merida : این شرکت اروپایی هم مثل دیگر بچه محل های خود متخصص طراحی تنه های کورسی و کراس کانتری است و در زمین Freeride هم برای این که از قافله عقب نیافتد چند طرح دارد که شاید سمساری سر کوچه آلومینیوم آن را کیلویی دو زار بخرد.
Light Speed : فقط تنه های کراس کانتری تولید می کند و در تولیداتش از تیتانیوم هم استفاده می کند فقط هم از دوشاخ های ّFox برای نصب روی دوچرخه هایش استفاده می کند.
Peugeot :که در ایران هم کم نیست ولی بد نیست بدانید این شرکت فقط تنه کورسی تولید می کند و تنه های کوهستان Peugeot موجود در ایران بماند که کجا تولید می شود.
Raleigh : از قدیمی ترین تنه ساز هاست که فقط تنه های کراس کانتری تولید می کند و اغلب هم تنه های Cro-Moli می سازد.
Rocky Mountain :سازنده تنه های Freeride است.
Santa Cruz: تخصصش در Freeride , DH است و چند تنه کراس کانتری هم دارد که همی عقب کمک دار هستند.
Schwinn : در طراحی تنه های کراس کانتری تباهر دارد و در طراحی با Toyota هم کاری دارد.
Scott : سازنده دوچرخه هایی با طراحی منحصر به فرد و ار مواد بسیار با کیفیت است و به دلیل قیمت های نجومیش کمتر کسی فکر خرید از این شرکت است.
Specialized : از تولید کنندگان قدیمی و بسیار با تجربه است که با طرح Stump Jumper در سال های 1980 بازار دوچرخه کوهستان را قبضه کرد. این شرکت در طراحی از لولا بندی های به ظاهر ساده ولی بسیار حساب شده استفاده می کند.
Titus : تولیداتش بسیار محدود است و فقط هم تنه های کراس کانتری تولید می کند.
Tomac : این شرکت به نام John Tomac پدر دوچرخه سواری کوهستان نام گذاری شده ولی نمی دانم که خود او صاحب این شرکت است یا نه ولی طرح هایش بسیار عجیب و عجق وجق است.
Trek : از اصیل ترین تولید کنندگان آمریکایی است و بیشتر در طراحی تنه های کورسی و کراس کانتری فعالیت می کند.
Lance Armstrong هم دوچرخه سوار تیم این شرکت است و در مسابقات فقط از دوچرخه های این شرکت استفاده می کند.
Turnur : بخش دوچرخه سازی شرکت Honda بوده که حالا در آمریکا به شرکتی مستقل تبدیل شده. فقط هم تنه های Freeride , DH , Trail تولید می کند.
Ventana : از تولید کنندگانی است که هنوز تنه هایش را در کارگاه های کوچک می سازد و به دلیل محدودیت تولید هنوز به دروغگویی تبلیغاتی و باند بازی تجاری آلوده نشده.
Yeti : برای همه نوع رشته ای به طراحی تنه می پردازد و پیشرو طراحی پیچیده طرین سیستم های لولا بندی تنه است.
Zion : فقط تنه های کراس کانتری تیتانیومی تولید می کند پس خریدن تنه هایش به کلاس هر جیبی نمی خورد.
تولید کنندگان سیستم تعلیق
Ballistic : محصولات رده پایین با قیمت پایین تولید می کند و فقط هم دوشاخ می سازد
DNM : تولید کننده انواع مختلف کمک عقب است و دوشاخ های تولیدیش را که در سال های گذشته از تنوع بالایی برخوردار بود به یک مدل کاهش داده ( پاشاخ UTS 180 ) .
Fox : پوشاک و لوازم ایمنی هم تولید می کند . دوشاخ ها و کمک عقب های با کیفیت و رده بالایی تولید می کند ولی تنوع محصولی محدودی دارد.
Marzocchi : تنوع محصولات این دوشاخ ساز ایتالیایی سر به فلک می زند ولی دوشاخ های Freeride آن خریداران بیشتری دارد و در طراحی نعلی هایش سبک مخصوصی دارد به شیوه ای که همه آن ها را به شکل حرف M انگلیسی می سازد.
Manitou : علاوه بر سیستم های تعلیق پوشاک دوچرخه سواری نیز تولید می کند . به دلیل تنوع خوب از میان همه نوع کوهستان سواری مشتری دارد .این شرکت در نوآوری های مکانیکی در سیستم های تعلیق پیشگام است از مشهور ترین ابداعاتش در این زمینه ابداع سیستم S.P.V. در دوشاخ و کمک عقب است که به باعث می شود کمک فنر ها هین رکاب زدن در سر بالایی ها بدون این که انرژی رکاب زدن در خود به هدر دهند تمام ناهمواری های روی مسیر را قورت دهند.
Rock Shox : از قدیمی ترین های حرفه خود است و محصولات رده بالایش تقریبا رقیبی ندارد. مثلا اگر یک کراس کانتری کار بخواهد یک دوشاخ خوب ( بدون توجه به جیب مبارک ) بخرد چیزی جز
Rock Shox SID در مخیله خود نخواهد داشت.
RST : از تولید کنندگانی بود که محصولات با کیفیت متوسط تولید می کرد و در غرب طرف داران چندانی نداشت ولی در سال های اخیر برای شیرجه زدن در بازار داغ آمریکای شمالی کیفیت محصولاتش را به میزان غیر منتظره ای بالا برد.
Shock Works : تولیدات و خریداران بسیار محدودی دارد و علاقه زیادی به نوآوری ندارد مثل ایران خودرو که یک بار یه چیزی طراحی می کند 50 سال استفاده اش را می برد.
SR Suntour : محصولات رده پایین تولید می کند و اکثر تولیداتش هم کراس کانتری است ولی این شرکت هم چند محصول با کیفیت قابل قبول در چنته دارد.
White Brothers : شرکتی است که محصولاتش را در تعداد بسیار کم و به صورت کارگاهی تولید می کند ولی اگر تصمیم گرفتید از آن خرید کنید اول یک مشورتی با جیبتان داشته باشید.
تولید کنندگان سیستم های ترمز
Avid : کیفیت محصولاتش هم بسیار بسیار بالا است و قیمت هایش هم به نسبت کیفیتش خیلی خوب است. همه نوه سیستم تمرزی هم تولید می کند ولی دیسک سیمی مدل BB7 اش ترکانده .عمرا هیچ دیسک سیمی پیدا نکنید که قدرت گیراییش مثل BB7 باشد.
در همه جای دنیا اگر کسی بخواهد دیسک داشته باشد ولی نخواهد پول دیسک هیدرولیک را پیاده گردد فقط وفقط Avid BB7 را انتخاب خواهد کرد.
Hayes : تخصصش ترمز سازی است از دوچرخه تا کامیون های معدن 220 تنی . در وادی دوچرخه هم فقط دیسک تولید می کند که مدل های هیدرولیک Freeride اش از پر فروش ترین ترمزهاست.
Hope : فقط دیک هیدرولیک تولید می کند. سیستم های بسیار فنی و پیچیده ای برای طراحی کالیپر و صفحه هایش بهره می برد و تنها شرکتی است که کالیپر 6 پیستون تولید می کند. البته کلاسش به هر دوچرخه ای نمی خورد و اغلب شرکت های آن را روی دوچرخه هایشان نصب می کنند که کلاسشان به ماها نمی خورد مثل Orange , Scott
Jagwire : تولید کننده لوازم یدکی سیستم ترمز است . لنت های ترمز قابل نصب روی سیستم ترمز های شرکت های فراوانی را تولید می کند . البته سیم – روکش سیم – شیلنگ هیدرولیک و ابزار تعمیر سیستم های ترمز را هم می سازد.
Magura : این شرکت آلمانی هم فقط سیس تم های هیدرولیک تولید می کندو از ابداعاتش وی برک هیدرولیک است.
Promax : وی برک و دیسک های هیدرولیک با کیفیت متوسط تولید می کند ولی دیسک های سیمی اش به درد این می خورد که صفحه هایش را از دیوار اتاق یا آینه ماشیت آویزان کنید. از ابداعاتش هم طراحی اولین دیسک نیمه هیدرولیک است به این ترتیب که انتقال نیرو از کتی ترمز تا کالیپر با سیم انجام می گیرد ولی داخل کالیپر به کمک پیستون های هیدرولیک نیروی اعمال شده به لنت ها چندین برابر می شود. البته Promax توپی هم تولید می کند که به نسبت قیمتشان بسیار کارا و با دوام هستند.
Tektro: همه نوع سیسنم ترمزی در حیطه کاریش هست وکیفیت محصولاتش هم بد نیست.
تولید کنندگان لوازم نگهدارنده ( لوله زین – کرپی فرمان – زین و…. )
Amoeba : این تولید کننده تنوع محصولاتش باور نکردنی است .علاوه بر تولید فرمان – لوله زین – کرپی زین و ……….. برای انواع رشته های کوهستان و کورسی لوازم جانبی مثل انواع پیچ ها – رابط های کالیپر – گریپ – ضامن – پیراهن و……………..را نیز در لیست محصولاتش دارد و امسال هم اقدام به تولید دو مدل تنه کوهستان نیز نموده .
Easton : این شرکت علاوه بر تولید لوازم نگاه دارنده رده بالا و گران قیمت در طراحی و ساخت برخی لوله های موجود در تنه ها و دوشاخ های با دیگر شرکت های معتبر همکاری می کند.
Fizik : سازنده زین های کورسی و کراس کانتری است
Kalloy : فقط لوازم نگاه دارنده تولید می کند و تنوع محصولاتش و نیز قیمت های بسیار مناسبش باعث شده بسیاری از کوهستان سواران تازه کار و حتی برخی از حرفه ای ها استقبال خوبی از محصولاتش داشته باشند.
Koski : این شرکت هم از قدیمی ترین شرکت های تولید کننده زین است و در زمینه طراحی مهندسی تنه هم با چند شرکت دیگر همکاری می کند.
Pazzaz : شرکتی اروپایی است که در طراحی بسیار سنت گراست و در نوآوری کمتر با قافله دیگر شرکت ها همراه شده است و همین مسئله باعث شده تا این شرکت مشتریان خاص و محدودی داشته باشد.
Race Face : علاوه بر فعالیت در این زمینه طبق قامه هم تولید می کند ولی بیشتر توانش را معطوف لوازم نگهدارنده اش کرده است.
Ritchey : صاحب امتیاز این شرکت آقای Tom Ritchey است که از سن 15 سالگی به طراحی و ساخت تنه های دست ساز کورسی اشتغال داشته و از پیشگامان طراحی تنه دوچرخه کوهتان بوده .امروزه لوازم اش جزو لوازم رده بالاست که اکثر تیم ها و شرکت های معتبر از مشتریان اش هستند.
Selle Royal : سازنده زین است و تخصصش هم طراحی مواد جدید در طراحی داخلی زین هاست مثل انواع ژله ها و فوم ها
Titec : محصولات این شرکت هم بسیار با کیفیت است و جزو اولین های حرفه خود در حجم فروش است
WTB : علاوه بر ساخت لوازم نگاه دارنده در تولید تایر -طوقه – زین – پره و………..نیز محصولات کم نظیری دارد.
منبع: شرکت رکاب شهر تیوا